perjantai 4. lokakuuta 2013

Lepokausi takana

Lupasin perheelle että EM-kisan jälkeen pidän ainakin kolmen viikon lepokauden. Fyysisesti toivuin kisasta nopeasti, eikä henkistä kuoppaakaan tullut kovin syvänä, olihan kisa onnistunut. Lievää ärtymystä huomasin itsessäni, ja tyhjyyden tunnetta kun ei ollutkaan treeniohjelmaa pyörimässä. Aktiivinen lepo sopii minulle parhaiten. Lenkkejä koiran kanssa, satunnaisia jumppakäyntejä jne, mutta ei siis kahta treeniä päivässä- tahtiin.
Lepääminen alkoi tuntua työltä. Istuin pitkiä aikoja sohvalla neulomassa, jopa niin että selkä meinasi jumittaa. Tunnen itseni kankeaksi ja jäykäksi jos en liiku päivittäin. Söin myös karkkia oikeastaan koko kesän edestä. Kisaan pudottamani kolme kiloa palautuivat varmaan viikossa. Huomaan että minulle on sokerin suhteen helpompaa olla tiukkana lähes ilman sokeria, kuin nauttia kohtuudella.
Olen miettinyt lepojaksolla myös unen määrääni: Nukun yleensä 6-7 tuntia yössä, joskin viikonloppuna saatan vetää 9-10 tuntiakin. Arkena tapahtuvassa valvomisessa on kuitenkin omat haittansa: tulee syötyä enemmän, ja vaikka väsymystä ei huomaa, niukat unet varmasti haittaavat palautumista. On vain niin kiva illalla hiljentyä kirjan tai neuleen kanssa, muiden jo nukkuessa.
Kolmen viikon "levon" jälkeen kyllä ensimmäinen reipas lenkki ulkona maistui fyysisesti ja henkisesti tosi hyvälle. Sunnuntaina tein ystäni Pian ja koiramme Bailan kanssa 21 km lenkin. Meille naisille lenkki nyt ei niin suuri ihme ollut, sen verran monta maratonia kummallakin jo on takana, mutta vuodenikäiselle sekarotuisellemme, se oli uusi ennätys. Baila jaksoi vielä laukata edellämme  suurimman osan lenkistä.
Viikon sisällä perheessämme on kahdet synttärit; neidit 13 ja 19v juhlivat kasvamistaan.  Emmin kehäkammppailu Voice Kidsissä nähdään 20.10. sunnuntaina nelosella. Kaunista laulua saa kuunnella kotona päivittäin.
Itse tähyilen jo ensi vuoden kisasuunnitelmaa. Näyttäisi siltä että yhä useammat triathlonkisat myydään tuntien sisällä avautumisestaan jo loppuun. Uutena ja olennaisena osana treeniohjelmaan täytynee sisällyttää nopeus nettisivuille tietojensa kirjaamisessa. Itselläni meinasi mennä Finntriathloniin ilmottautuminen sivu suun Ranskan tökkivien nettiyhteyksien takia. Ilmoittautuminen tössäsi aina viimeistään ennen kuin sain maksun suoritettua. Kisa tuli täyteen vuorokaudessa, Vichyssä ollessani.
Seuraava kisa on kuitenkin Lanzarotella toukokuussa. Tarkoitus olisi silloin kisata tosissaan siitä ainoasta sarjani Hawaijin kisapaikasta. Sen 20 minuuttia pitäisi ennätystä vielä parantaa. Talvella on tarkoitus ajaa paljon ylämäkiä spinningpyörällä ja juosta vauhtikestävyyslenkkejä väsyneenäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti