sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Ironman South-Africa 10.4.2016 -illan pikareportaasi


Uinti sujui alusta saakka miellyttävästi, vaikka mainingit hieman keikuttivatkin. Pitkä, yhden 3,8 km lenkki, on haastava suunnistamisen kannalta. Pysyin mielestäni aika hyvin reitillä, harhautumatta liiaksi sivuun.  Suolavettä ei mennyt liiaksi nieluun, eikä lasejakaan tarvinnut korjata paria kertaa enempää. En näe netistä itse tällähetkellä tarkkoja tuloksiani osuusajoista ja virallisista tuloksista.

Pyörällä, lähdin iloisesti ja muistuttaen itseäni säästelemään paukkuja toiselle kierroksele. Reitti oli todella kaunis, kiinnostava ajaa, eikä liian rankkoja ylämäkiä. Asfaltti täristi aika runsaasti, ja hidastekorotuksia oli haastavissakin paikoissa. Lämpötila nousi pyöräillessä todella korkealle. Olin iloinen että olin ottanut  lyhythihaisen pyöräilypaidan aurinkosuojakseni, enkä palanut, vaikka paita kisapuvun päällä tekikin olon vähän tukalammaksi kuumuuudessa.

Huolimatta hyvistä etukäteisvalmisteluista vararenkaiden uusimisen suhteen, koin silti yhden rengasrikon, toisella kierroksella. Vaihdoin renkaan, mutta täyttöilma-patruuna oli poikkeuksellisesti suutari, vaikka sinetti näytti ehjältä. Renkaavaihtoon tuusaantui, lainailemisineen ja etsiskelyineen ihan liikaa aikaa. Raitapukuinen toimitsija pysähtyi auttamaan, mutta olisin ehkä sittenkin suoriutunut itse säätämisestä nopeammin. Sitten vielä pysähdyksen jälkeen ei menokaan enää kulkenut. Jalat olivat voimattomat ja kulku hidasta. Liekö helle vai huono treenaaminen syynä.

Juoksuosuudelle lähdin jo paljon tavoitteestani jääneenä.  Keli huomioon ottaen, oli laskettava tavoitteita ja varmistettava maaliinpääsy.  Näin ekalla juoksukierroksellani Kaisa Lehtosen viimeisellä kierroksella. Ehdin kannustaa naisetn prosarjan johtoasemaan päässyttä Kaisaa, ja olin juuri sopivasti loppusuoran kohdalla kun Kaisasta leivottiin kisan voittaja. Upeaa. Muitakin suomalaisia onnistumisia tänään nähtiin ainakin Jasmin Sutisen, Juuso Mannisen ja muidenkin osalta.
Tavoiteaikani jäi  yli puolentoista tunnin päähän, Hawaijinpaikkaan ei ole mitään saumaa, enkä ehtinyt edes maaliin ennen pimeää. Lohdutuksesi sain kerrankin pimeässä juokseville (hitaille) jaettavan fluorivalon. Lohduttihan sekin tietysti hieman. Kokemuksena kisa oli vaikuttava, kannustus mieletöntä, maisemat vaikuttavat, Huomenissa ehkä kattavampi raportti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti